?>

Atanamayan öğretmen adayı fırıncılık yapıyor

Tunceli Munzur Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans mezunu olan Casım Çiçek, atanamayınca geçimini sağlamak için Şanlıurfa sıcağında fırıncılık yapıyor. 2018'den beri fırıncılığa devam ettiğini söyleyen Çiçek, en son girdiği KPSS sınavından 78 almasına rağmen atanamadığını dile getirdi.

BÖLGE - 2 yıl önce

Tunceli Munzur Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans mezunu olan Şanlıurfalı Casım Çiçek, lisans mezunu olduğu halde fırıncılık yaptığını ifade etti. Fırıncılığın Şanlıurfa'da çok zor bir meslek olduğunu belirten Çiçek, sıcak havada ekmek parası kazanmayı amaçladığını söyledi.
Çicek, fırıncılık mesleğinin zorluklarını anlattı.
"Lisans tarih mezunuyum"
Lisans mezunu olmasına rağmen fırıncılık yaptığını vurgulayan Çiçek, "Urfa'nın sıcağında ekmek pişiriyoruz. Sıcak havada patlıcan ve biber pişiriyoruz. Bence bu olmaması gereken bir şeydir ama yapacak bir şey yok, ekmek parasının peşindeyiz. Ben lisans tarih mezunuyum. Bu işi 15 yıldır yapıyorum. Urfa'da fırıncılık yapmak kötü bir duygudur." dedi.
‘’Sosyal etkinliğimiz yok"
Fırıncılığın zor yanlarını anlatan Çiçek, "Normal bir sosyal etkinliğimiz yok. Sabah 6'dan akşam 20.30-21.00'de işi bırakıyoruz. Bir hastamız, cenazemiz olunca gidemiyoruz. Sosyal etkinliklere katılamıyoruz. KPSS'ye giriyorum. Atanamayınca mecburen bu işi yapıyorum." diye konuştu.
‘’Tarih alanında atanamayan 40-50 bin kişi var"
Maddi sıkıntılar nedeniyle fırıncılığa başladığını belirten Çiçek, "2018'de Tunceli'de Fen-Edebiyat Fakültesinde mezun oldum. Yazları fırıncılık yaparak kışın da okula giderek liseyi bitirdim. 2018'den beri bu işi yapıyorum. 2018'den beri fırıncılık yapıyorum. En son girdiğim sınavda 78 puan almıştım. Sınavlara çalışamıyorum. Maddi sıkıntılar var diye mecburen fırında çalışmak zorundayım. Her ilde üniversite açılmaması gerekir. Tarih alanında atanamayan 40-50 bin kişi var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

  Diyarbakır’ın hava kirliliği, Avrupa normlarının üstünde!  

2023-05-21 09:52 - DİYARBAKIR

Öğrencilerin emekleri sergilendi

2023-05-19 08:55 - DİYARBAKIR

Fırat ve Dicle Nehri Ortadoğu'ya hayat veriyor

2023-05-16 13:31 - GÜNDEM

Sanatçı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti

2023-05-20 15:15 - KÜLTÜR SANAT

“Çiriş Otu” deyip geçmeyin  

2023-05-15 09:59 - BÖLGE

Sarımsak + yoğurt ve limonun gücü!

2023-05-21 08:12 - SAĞLIK

Çocuk parkı, madde bağımlılarının mekanı oldu

2023-05-18 14:19 - DİYARBAKIR

Artık ileri derece cerrahi gerektiren diş tedavileri, Diyarbakır’da yapılabilecek

2023-05-21 13:17 - DİYARBAKIR

Kayıp yakınlarının akıbetini sordular

2023-05-20 15:17 - DİYARBAKIR

Mardin’de inovasyon fuarı yapıldı

2023-05-18 17:40 - BÖLGE

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: Çok sayıda tutuklama

15:32 - BÖLGE

Şanlıurfa’da ağaçlar kırağı tuttu  

12:39 - BÖLGE

Durdurulan araçta 2 kilogram skunk ele geçirildi

10:51 - BÖLGE

Gece yarısı 2 işyerinde yangın çıktı 

09:25 - BÖLGE

Mardin'deki kavgada hazin son

22:22 - BÖLGE

Günün Manşetleri

Cinayet vakalarında endişe verici artış! Yaptırımlar yetersiz mi?

15:13 - ÖZEL HABER

SON DAKİKA: Narin Güran davasında önemli gelişme: İddianame kabul edildi

14:51 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da İŞKUR Gençlik Programı kura çekimi yapıldı

14:40 - DİYARBAKIR

Türk Edebiyatının Duayenleri Diyarbakır’da buluşacak

14:06 - KÜLTÜR SANAT

Diyarbakır’ın Kadın Kına Gecesi Geleneği anlatılacak

13:46 - KÜLTÜR SANAT