?>

Ankara’da Buluşan Psikologlar Bir İlk Gerçekleştirdi’

Türkiye’nin çeşitli illerinde klinikleri, iş yerleri olan, üniversite eğitimini alarak vatandaşlara hizmet eden psikologlar Ankara’da buluştu.

SAĞLIK - 2 yıl önce

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN) - ADAMER bünyesinde gerçekleştirilen programda psikologlar, hastaları yerine kendi kendine seans yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

 

22-23 Temmuz 2023 Tarihinde Ankara’da ADAMER bünyesinde organize edilen Aile Dizimi Süpervizyon Eğitimi, Pro Nefes Teknikleri Eğitmeni IBF profesyonel üyesi Canan Saduman Karakol tarafından gerçekleştirildi. Program eğitimcisi Karakol, bu eğitim fikrinin öncüsünün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden katılan tek kişi olarak Uzm. Psk. Melike Balkın Karakaya olduğunu belirtti.

 

Alışılmışın dışında bir eğitimin gerçekleştiğini belirten Karakaya, uzman psikolog arkadaşlarının hastaları yerine birbirlerine seans yaptıklarını söyledi.

“AİLE DİZİMİ SÜPERVİZYON EĞİTİMİ PSİKOLOGLARIN SEANSI

OLDU”

 

Fikrin öncüsü olduğu belirtilen Uzm. Psk. Melike Balkın Karakaya; “Tabular yıkılsın!! Bir doktor hasta olduğunda nasıl doktora gitmek zorundaysa, ruh sağlığı çalışanları da meslektaşlarına gidebilmeli. Ve bu, o kişiyi başarısız biri yapmaz. Bu şekilde hocama gidip gönüllü olarak ilk seansın bana yapılmasını istedim. Aslında buraya gelirken tek amacım Canan Hocaya kendi açılımımı yaptırmaktı. Birçok uzmanlık aldım ama özellikle bu konuda güvendiğim sayılı kişilerden idi Canan Hocam. İlk bu fikirle kendisine gittiğimde önce tebessüm etti ama hoşuna gitti. “Hocam bu ilk olacak” dedim Canan Hoca da “hadi olsun bakalım” dedi. Diğer meslektaşlarımızdan da izin alıp başladık açılıma. Bu benim açımdan mükemmel bir deneyim ve şifaydı. Felsefe temelli bir psikolog olarak çeşitli alanlarda kendimi geliştirdim, uzmanlık aldım. Ama buraya gerçekten bunu deneyimlemek ve Canan Hoca’mdan öğrenmek için geldim. Ben hayatımda Rabbimin celali boyutunu yaşıyorum, kabullenişe geçtim ve kemale ermeyi bekliyorum. Sadece bu seanslarda benim için o alana bir geçiş niteliği taşıyor. Bence psikologlar olarak bir farkındalık yarattık. Çok memnun oldum. Özellikle de güvendiğim bir ele kendimi teslim edip, seans sırasında bana destek olan tüm katılımcı meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

“BİZİM DE SEANSLARA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNUN FARKINDALIĞINI YARATTIK”

 

Program eğitimcisi Karakol ise eğitimle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “İlk etapta ilginç geldi ama Melike hanımı kararlı ve istekli görünce katılımcılardan da izin alarak böyle bir program gerçekleştirdik. Çok etkili ve duygusal anların yaşandığı açılımda bende zor anlar yaşadım. Her ne kadar bireylerin ruh sağlığı ile ilgili kendimizi yetiştirmek zorunda isek de bu tür seanslara bizim de ihtiyacımızın olduğunun farkındalığını yaratmak istedik. Dışardan hem bu uygulamanın uzmanı hem de güçlü bir anne vardı bu kez seansta. Açılımda duygusal anlar yaşadık. Sonrasında diğer katılımcılarımızla da tek tek seansları gerçekleştirdik. Bence çok güzel oldu. Fikir için Melike Hanıma teşekkür ederim. Onu tanıdığıma çok memnun oldum.”
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır da Kral olmak!

2023-07-24 16:31 - DİYARBAKIR

Hacamat bir çok hastalığa faydalı

2023-07-23 10:42 - SAĞLIK

Diyarbakır'da ekmeğe zam

2023-07-25 14:17 - DİYARBAKIR

Genişbant internet abone sayısı 91,6 milyon

2023-07-23 14:55 - TEKNOLOJİ

Ağır hasarlı binanın çatı katında yangın çıktı

2023-07-24 14:50 - GÜNDEM

Belediyeden güneşe ateş etmeyin anonsu

2023-07-23 10:38 - GÜNDEM

Diyarbakır adliyesinde silahlı saldırı

2023-07-19 12:14 - DİYARBAKIR

TMO buğday alımı için randevu açmaya başladı

2023-07-21 12:44 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da muhtarlık binasının açılışı yapıldı

2023-07-21 09:45 - DİYARBAKIR

Bağlar Belediyesinin imar çalışmaları devam ediyor

2023-07-19 15:12 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

Tütün her 6 saniyede bir can alıyor

13:19 - SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı "sarı serum" açıklaması yaptı

21:15 - SAĞLIK

Türkiye sigara kullanımında kara listede

14:26 - SAĞLIK

Yahya Öger, Tütün ürünleri birçok hastalığa yol açıyor

12:55 - SAĞLIK

Sigarayı bırakmak isteyen 308 bin kişi ALO 171'i aradı

14:03 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da firari deve kuşunun zor anları

20:09 - DİYARBAKIR

HÜDA PAR’dan Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı

18:48 - DİYARBAKIR

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR