?>

Altınla yarışıyor: Yeşil eriğin tanesi 100 lira!

Antalya'da daha çok anne adayları için satışa sunulan yeşil erik, fiyatıyla cep yakıyor. Eriğin ortalama 20 gram olan adedi 100 TL’den satılıyor. 6 bin lira olan 1 kilogram yeşil eriğin fiyatı ise yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Özellikle kış ayında anne adaylarının aşerdiği yeşil erik, fiyatıyla cep yakıyor. Mevsiminde olmadığı için soğuk hava depolarında sınırlı adette stoklanan yeşil erik, manav ve pazar tezgahına da adetle çıkarılıyor. Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir manavda yeşil eriklerin tanesi 100 lira, ortalama 50 gram gelen 3 adet şeklindeki paketi 300 liradan satılıyor. 60 adedin bulunduğu ve 6 bin liradan satışa sunulan eriğin kilogram fiyatı ise yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor.
 

'PAHALI BULUP ALMAYAN DA OLUYOR'

Tezgahındaki en değerli ürünün yeşil erik olduğunu söyleyen manav Osman Bayık, sık sık yeşil erik almak için baba adaylarının geldiğini söyledi. Kasımdan ocak ayına kadar geçen sürede eriğin fiyatının sürekli arttığını ve zor bulunan bir ürün olduğunu kaydeden Bayık, "Tane olarak satılıyor. Ortalama 1 tanesi 15- 20 gram geliyor. 3 adedi 300 lira. Geçenlerde şehir dışından bir müşterim geldi ve 3 tane aldı" dedi.
 
Bayık, kargoyla adreslere yeşil erik gönderdiklerini de söyledi. Anne adaylarının istekleri nedeniyle sürekli soğuk hava depolarında yeşil erik bulundurduklarını aktaran Bayık, "Kimi pahalı buluyor almıyor ama çoğunlukla da alıyorlar. 60 erik 1 kilo geliyor. 1 kilosu 6 bin lira. Herkes tane hesabıyla alıyor. Altınla yarışıyor fiyatı" diye konuştu.
 

'ALTIN ALSALAR DAHA KARLI BENCE'

Yeşil eriğin fiyatını yüksek bulan Hüseyin Sevinç, "Ben yemem ama hamile olanlar için alınabilir. Altın alsalar daha karlı bence. 3 gram altın daha mantıklı, eriğe bu kadar para verilmez. Eşim aşerseydi alırdım herhalde" dedi.
 

'GÜNDE 15-20 KİŞİ GELİP ALIYOR'

Antalya Toptancı Hal Kompleksi'nde de bazı komisyoncularda yeşil erik bulunuyor. Yeşil eriğin fiyatının halde de yüksek olduğunu anlatan komisyoncu Bünyamin Gengertepe, günlük gelip satın alan baba adayı müşterilerinin olduğunu söyledi. Gengertepe, "Hamileler için getirtiyoruz. Günde 15- 20 kişi gelip alıyor. Vatandaş mağdur olmasın diye bulunduruyoruz" dedi.
 
Diğer yandan yeşil eriğin her yıl şubat sonlarına doğru Mersin ve Antalya'da başlanan hasadı mayıs ayı sonuna kadar sürüyor. Toplanan eriklerin bir kısmı da yıl içerisinde ihtiyaca cevap vermesi için soğuk hava depolarında bekletilip satılıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü oyuncu İnci Taneleri dizisi ile ekrana dönüyor

2024-01-31 13:16 - KÜLTÜR SANAT

Ünlü yazardan Kürtçe seçmeli ders çağrısı

2024-01-29 11:10 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kırmızı ışığa aldırmayan motosiklet kazası

2024-01-31 20:40 - DİYARBAKIR

Doğal çözüm: Sarımsak, portakal suyu ve zeytinyağı karışımıyla varislere son!

2024-01-29 08:05 - SAĞLIK

Diyarbakır'a getirilen Ramazan Hoca'nın duygusal vedası!

2024-02-01 11:42 - DİYARBAKIR

Salatalık turşusu: Kıtır kıtır lezzetin sırları ve mükemmel tarif!

2024-02-01 21:36 - GÜNDEM

Soğuk algınlığı ilaçları öldürebilir

2024-01-28 15:17 - SAĞLIK

Ünlü sanatçının saplantılı dinleyicisi hakkında soruşturma

2024-01-30 11:00 - KÜLTÜR SANAT

Survıvor Allstar'da Sahra diskalifiye mi oldu?

2024-01-29 14:46 - KÜLTÜR SANAT

Fenomenlerin el konulan lüks araçları dizi setinde

2024-02-01 13:34 - KÜLTÜR SANAT

İlgili Haberler

Anavatan’dan tarihi sürece destek

21:36 - GÜNDEM

Başak Demirtaş'tan ameliyat sonrası ilk paylaşım

19:38 - GÜNDEM

Ordu'da heyelan: 3 ilçenin bağlantı yolu ulaşıma kapandı

19:33 - GÜNDEM

DEM Parti siyasi parti turlarına başlıyor

17:41 - GÜNDEM

CHP İstanbul İl Kongresi’ne soruşturma

17:36 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Amedspor maçında kadınlardan tribün şov

01:17 - SPOR

Diyarbakır’da iktidar savaşları | Bozo Kemal, Fil Mıho‘yu neden öldürdü?

00:00 - DİYARBAKIR

Amedspor tat vermiyor; Play-Off'ta tehlike çanları

22:43 - SPOR

Diyarbakır’da gönül sofrası

21:00 - DİYARBAKIR

DEM Parti siyasi parti turlarına başlıyor

17:41 - GÜNDEM