?>

Aile hekimine gitmeden hastaneye gidilirse katkı payı ödenecek

GSS borçlarının silinmesini içeren teklifte, aile hekimlerine dair de düzenlemeler yer aldı. Aile hekimleri, mesai dışında ücret karşılığı hizmet verebilecek.

GÜNDEM - 3 ay önce

 
GSS borçlarının silinmesini içeren teklifte, aile hekimlerine dair de düzenlemeler yer aldı. Aile hekimleri, mesai dışında ücret karşılığı hizmet verebilecek. Aile hekimine gitmeden hastaneye gidilirse katkı payı ödenecek.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte, aile hekimlerine yönelik düzenlemeler de yer aldı. Aile hekiminde bazı uygulamalar ücretli hale gelecek.
 
Aile hekimliği hizmetleri, acil haller hariç, haftada 40 saatten az olmamak kaydı ile bakanlıkça belirlenen kıstaslar çerçevesinde ilgili aile hekiminin talebi ve o yerin sağlık idaresince onaylanan çalışma saatleri içinde yerine getirilecek.
 
Aile hekimleri, mesai dışında vatandaşlara ücret karşılığı hizmet verebilecek. Aile hekimine gitmeden hastaneye gidilmesi durumunda katkı payı ödenecek. Yabancı uyruklulara verilen birinci basamak sağlık hizmetleri ücretli olacak. Ehliyet gibi aile hekimlerinden alınan bazı raporlar da ücretli hale getirilecek.
 
Bakanlıkça tarifeleri belirlenen hizmetlerden tahsil edilecek gelirler il sağlık müdürlüklerinin döner sermaye işletmelerinde bu amaçla açılacak olan hesaba yatırılacak.
 
Bu hesapta toplanan gelirlerin, sağlık hizmet sunumu için harcanma kriterleri, aile sağlığı merkezi giderlerinde kullanılması da dahil aile hekimine ve aile sağlığı çalışanına dağıtılabilecek miktarları, dağıtım ve harcamaya ilişkin diğer usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uygun görüşü üzerine bakanlıkça belirlenecek.
 
SGK ile bankaların, sigorta ve reasürans şirketlerinin, ticaret odalarının, sanayi odalarının, borsaların veya bunların teşkil ettikleri birliklerin personeli için kurulmuş bulunan sandıklarla veri paylaşımı yapılabilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

İmralı'da yeni gelişme: Abdullah Öcalan'a bir yasak daha!

2024-11-21 11:19 - GÜNDEM

Öğretmenler 'yapay zeka' eğitmeni olacak

2024-11-19 13:08 - TEKNOLOJİ

Gündem erken seçim yok

2024-11-24 13:49 - POLİTİKA

Diyarbakır’da Çocuk Atletizm Şenliği'nde kıyasıya yarış

2024-11-23 15:06 - DİYARBAKIR

Romanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi

2024-11-24 17:28 - DÜNYA

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 4 yaralı

2024-11-21 15:28 - BÖLGE

WhatsAppa, sesli mesajları metne dönüştürme özelliği geldi

2024-11-22 13:35 - TEKNOLOJİ

7 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyası sevk edildi

2024-11-19 10:28 - POLİTİKA

Narin Güran'ın avucunda saç ve kıl bulunmuş

2024-11-21 17:22 - DİYARBAKIR

Diyarbakırlı Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümü: İntihar mı, ihmal mi?

2024-11-25 15:18 - DİYARBAKIR

İlgili Haberler

İç Anadolu’nun doğusuna kuvvetli kar uyarısı

17:06 - GÜNDEM

Mülkiye müfettişlerinin Kartalkaya ön raporu ortaya çıktı

17:01 - GÜNDEM

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalarda alınan önlemler uzatıldı

15:04 - GÜNDEM

Berat Kandili yarın idrak edilecek

12:38 - GÜNDEM

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

08:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eren, Diyarbakır'daki engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

16:46 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da eriyen kar şehri göle çevirdi

15:20 - DİYARBAKIR

Hastaneye ulaşamayan vatandaş için seferber oldular 

13:55 - DİYARBAKIR

Market alışverişinde gezmeye paydos; 50 bin ürünün fiyatları tek sitede

12:35 - EKONOMİ

Diyarbakır’da depremzedeler sevdiklerinin hatırasını yaşatıyor

12:00 - DİYARBAKIR