Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Nevroz’da Abdullah Öcalan’ın yapacağı iddia edilen çağrı ile ilgili iddialara cevap verdi.
Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Tunç, Öcalan'ın Nevroz Bayramı'nda nasıl bir çağrıda bulunacağını ile ilgili iddialara açıklık getirdi.
Tunç, "Mektup gönderebilir, telefon ile görüşebilir. Bunlar mevzuatta olan hususlar. Ama bir video ile canlı bağlantı ile temas kurması söz konusu değil." dedi.
İmralı’da fotoğraf da video da çekildi
Öcalan’ın DEM Parti heyetiyle İmralı'da yer aldığı masada yaka mikrofonu olması sonrası fündeme gelen iddialarla ilgili, Bakan Tunç, ""Orada fotoğrafı da çekildi videosu da alındı." İfadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile başlayan açılım sürecinde DEM Parti ile Öcalan görüşmesinde 'PKK'nın silah bırakma' çağrısı yapılmıştı.
İmralı Cezaevi’nden paylaşılan fotoğrafta Öcalan'ın DEM Parti heyetiyle birlikte oturduğu masada bir yaka mikrofonu olması dikkat çekmişti. Görüşmede video kaydı alındı iddiası ise gündeme oturmuştu. Bakan Tunç iddialara yanıt verdi. Tunç, "Orada fotoğrafı da çekildi videosu da alındı. Video tamamen devletin güvenlik ve istihbaratı açısından çektiği bir video" ifadelerini kullandı.
Video ile canlı bağlantı ile temas kurması
Tunç Öcalan'ın Nevroz Bayramı'nda nasıl bir çağrıda bulunacağını ise açıkladı. Tunç, "Mektup gönderebilir, telefon ile görüşebilir. Bunlar mevzuatta olan hususlar. Ama bir video ile canlı bağlantı ile temas kurması söz konusu değil. Nevruz’u kutlamak için bir mektup gönderecekse zaten o mektup bu çağrının ruhuna uygun olması lazım ki yoksa çağrının bir anlamı kalmaz" şeklinde konuştu.