?>

23 günde 125 milyon TL'lik kamu zararı

Depremzedelerin barınması için uygun değildir şeklindeki tüm uyarıları hiçe sayıp, çadır kent kurarak 23 günde 125 Milyon TL kamu zararı yaratılmıştı. Aradan geçen 5 aylık süreçte konu ile ilgili ne bir sorumlu, ne hesap soran, nede hesap veren var.

DİYARBAKIR - 2 yıl önce

Jan BELEK - Dicle nehri kenarına kurulduğu için, ilk günden beri tartışma konusu olan, kurulduktan sonra Yenişehir belediyesi ve Yenişehir Kaymakamlığına devredilen çadır kentte ne yaşanmıştı hatırlayalım.
Çadır kent, 15 Mart'ta yaşanan selin ardından apar topar tahliye edilmişti. Sular altında kalan 4200 çadırın kurulu olduğu bölgede, depremzedeler adeta karga, tulumba akşam saatlerinde geçici olarak Yeşilay binasına yerleştirilmişti.
Aralarında hamile kadın ve bebeklerin de bulunduğu 450 ailenin, yağışların durmasıyla yeniden aynı bölgeye yerleştirilecekleri valilik tarafından duyurulmuştu. Ancak öyle olmadı. Mehmetçik tarafından bin bir zahmetle kurulan çadır kentin ömrü 23 gün sürdü.
Çadır kentin altyapı çalışmaları için DEDAŞ’ın 100, DİSKİ’in 10, Büyükşehir Belediyesi’nin 5, Yenişehir Belediyesi’nin ise 10 milyona yakın bir harcama yatığı iddia ediliyor. 
Çadır kent, kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle geçici olarak boşaltıldı. Alınan ani bir kararla çadır kent tasfiye edildi. Çadır ve alt yapı gibi hizmetlerin götürüldüğü bölgeye harcanan 125 milyon lira ise çöp oldu.
Yaşanan bu olayın üzerinden beş aydan fazla bir süre geçti, Sivil toplum kuruluşlarının tüm uyarılarına rağmen, inat mı yoksa başka bir sebepten dolayımı bilinmez ama yaşanan durum kamuyu 125 Milyon TL gibi bir zarara uğrattı.
Her ne hikmetse konu ile alakalı aylardır kimseden ses seda çıkmıyor, ne Devlet yetkilileri, ne kent bileşenleri nede kent sakinleri, heba olan bu paranın sorumluları hakkında bir şikâyette bulunmadı.
GÜNSİAD eski Başkanı Mücahit Can’a ait olan arazi, uzun zamandır sosyal donatı alanı yapılmak isteniyordu. Peki, yerleşime uygun olmadığı, yaşanan sel baskını ile ortaya çıkan ve milyonlarca para harcanarak altyapısı tamamlanan arazinin akıbeti ne olacak, kim veya kimler bundan nasıl faydalanacak.
Yenişehir Belediyesinde Çadır kentten sorumlu yetkililer, konu ile ilgili hiçbir çalışma yürütmediği gibi herhangi bir açıklamada yapmış değil.  
Haberimizin başlığında da söylediğimiz gibi 23 günde 125 Milyon TL’lik Kamu Zararı Var! Ama ortada ne bir sorumlu, nede hesap soran var. (Öz Diyarbakır Gazetesi)
Haftanın Öne Çıkanları

Ensarioğlu Ailesinin Mutlu Günü

2023-06-30 17:12 - DİYARBAKIR

Amedspor'un yeni yönetimi

2023-07-02 18:08 - SPOR

Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırı Mardin Deyrulzafaran Manastırı ve Kilisesinden kınandı

2023-06-30 16:19 - BÖLGE

Diyarbakır’da 1 tonluk tosun, alıcısını bekliyor  

2023-06-27 10:18 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Madame Coco şubesinde yenilik

2023-06-28 11:03 - DİYARBAKIR

Diyarbakır'da ustaların ‘tatlı’ mesaisi

2023-06-27 13:29 - DİYARBAKIR

Havalar ısındı, piknik alanları doldu

2023-07-01 15:51 - BÖLGE

Bölgenin en büyük eğlence merkezine ziyaretçi akını

2023-06-29 09:49 - DİYARBAKIR

Türkiye'nin en yaşlı ağacı 4 bin 117 yaşında

2023-06-29 12:23 - GÜNDEM

Fırat Nehri'nde 2 kişi boğuldu

2023-07-01 04:58 - BÖLGE

İlgili Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 100 Personel Alacak; İşte Başvuru Şartları

05:50 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da araç yangını paniğe neden oldu

23:22 - DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde flaş karar; Yeni müdür belli oldu!

20:58 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da petrol sahasında feci kaza

14:04 - DİYARBAKIR

Ramazan’da akılcı ilaç kullanımı önemli

13:09 - DİYARBAKIR

Günün Manşetleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 100 Personel Alacak; İşte Başvuru Şartları

05:50 - DİYARBAKIR

Diyarbakır’da dikkat çeken reklam: Almanya’da iş bulma vaadi

01:46 - ÖZEL HABER

Diyarbakır | En kalabalık mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak

00:38 - ÖZEL HABER

İmralı ziyaretinden notlar: Üç demet nergisin hikayesi

00:01 - GÜNDEM

Önder, Selahattin Demirtaş'ın son fotoğrafını paylaştı

22:39 - GÜNDEM